Crème brûlée
van speculaas |
Ingrediënten (4 pers) n
8 eigelen n
2 eieren n
8 dl room n
2 dl melk n
300 gr suiker n
1 vanillestok n
speculaaskruiden |
|
Bereiding
n
Neem een grote mengkom en doe alle ingrediënten samen
n
Snij ook de vanillestok open en schraap de zaadjes eruit
n
Roer ook deze door het mengsel
n
Verdeel het in vuurvaste potjes en zet ze in een met water gevulde
ovenschaal (bainmarie)
n
Zet ze een uur in een voorverwarmde oven op 100°C
n
De crème brûlées zouden nu moeten gestold zijn en dus niet meer lopend
n
Als dit niet het geval is zet ze dan nog een kwartiertje langer in de oven
n
Laat ze dan een uurtje afkoelen
n
Strooi wat witte fijne suiker over de Crème brûlées en verwarm de suiker
met een bunsenbrander tot hij mooi bruin ziet
n
Laat nu ook het suikerlaagje even afkoelen zodat het lekker krokant kan
worden