Warme chocoladetaart |
Ingrediënten
(4 pers) n
100 gr chocolade
(pure of melkchocolade) n 100 gr boter + 1 eetlepel boter om in te boteren n 80 gr bloemsuiker n 3 eieren Ingrediënten
voor de afwerking n crème anglaise (versmarkt of zelfgemaakt) n schijfjes peer (blik of verse peer gaargekookt in
suikerwater) |
|
Bereiding
n
Doe de boter, bloemsuiker en chocolade in een pan en smelt au bain-marie
(in een kleine pan die u verwarmt in een grote kom warm water) of in de
microgolfoven op halve kracht gedurende 3 minuten
n
Roer tot een gladde brij
n
Klop de eieren schuimig in een hoge beker met de kloppers van de mixer
n
Giet er de chocoladebrij bij en mix even tot een glad beslag
n
Bekleed een taartvorm van 18 à 20 cm doorsnede met een vel aluminiumfolie
en strijk het in met boter
n
Giet er het beslag in
n
Een uur voor het opdienen
n
Schuif gedurende 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven
n
De taart rijst en valt dan terug in
n
Het deeg moet gebakken zijn, maar blijft wat vochtig
n
Laat afkoelen tot de taart lauwwarm is
n
Giet een spiegeltje crème anglaise op elk bord en schik er een punt
chocoladetaart op
n
Versier met schijfjes peer
Tip
n
U kan dit gerecht ook afwerken met geschilferde witte chocolade of
chocolade met sinaas en/of een bolletje frambozensorbet
Crème Anglaise |
Ingrediënten
(4 pers) n ½ liter melk n 1 vanillestokje n 6 eidooiers n 100 gr suiker |
|
Bereiding
n
Klop de eidooiers en suiker op tot ze wit zijn
n
Kook de melk met de overlangs opengesneden vanillestok
n
Laat 10 minuten rusten en verwijder dan de vanillestok
n
Giet de hete melk op het suiker-eimengsel en klop los
n
Zet terug op het vuur en warm roerend met een houten lepel op totdat het
mengsel indikt
n
Zeef indien nodig en laat afkoelen