Suikerhartjes
met room en kersen |
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten (2 pers) n 2 plakjes roomboterbladerdeeg n 2 eetlepels fijne suiker n 1 klein ei n Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom n 100 ml slagroom n ± 10 kersen (amarenen kersen, bigarreaux of kersen op lichte siroop) n 2 kleine bakplaten of bodems van een springvorm n bakpapier |
|
Bereiding
n Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op het pak
n Verwarm de oven voor
n Bekleed een bakplaat met bakpapier
n Bestrooi de deegplakjes gelijkmatig met 1 eetlepel suiker en leg ze op
elkaar
n Keer ze om en bestrooi ook de onderkant met een beetje suiker
n Rol de plakjes met een deegroller uit tot ongeveer en lap van 10 x 25 cm
n Steek of snijd hieruit 4 zo groot mogelijke hartjes
n Leg de deeghartjes op de bakplaat en prik ze met een vork gelijkmatig in 4
n Steek uit de restjes deeg een aantal kleine hartjes en druk deze op twee
van de vier grote deegharten
n Leg een stuk bakpapier over de deeghartjes, dek af met de tweede bakplaat
om het deeg plat te houden en schuif ze samen in de oven
n Bak de deeghartjes 10 minuten
n Klop het ei los
n Neem de bakplaten uit de oven
n Verhoog de oventemperatuur tot 225°C in de elektrische oven en 200°C voor
de heteluchtoven
n Verwijder de tweede bakplaat
n Bestrijk de deeghartjes dun met losgeklopt ei en bestrooi ze met nog wat
suiker
n Schuif de hartjes (zónder tweede bakplaat) terug in de oven en bak ze in 4
ŕ 5 minuten goudbruin en knapperig
n Laat ze afkoelen
n Roer 35 gr Mix voor Banketbakkersroom los met de slagroom, klop het met de
mixer in 1 minuut tot een glad mengsel en laat de room 5 minuten rusten
n Schep of spuit de room op de twee bodempjes (zonder extra hartjes), verdeel
de kersen erover en dek af met de dekseltjes