Crêpes Suzette, de beroemde Franse flensjes in een
lekker sausje, geflambeerd met likeur |
Ingrediënten (4
à 6pers)
n ½80 gr bloem
n mespunt zout
n 1 ei
n 2 dl melk
n
1 dl sinaasappellikeur b.v.
Grand Marnier of Cointreau
n ± 2 eetlepels olie
n 2 sinaasappelen schoongeboend
n
125 gr
boter of margarine
n 125 gr fijne tafelsuiker
n 2 dl slagroom, geklopt
n toefjes munt
Bereiding
n Van bloem, zout, ei, melk en 1
eetlepel likeur glad beslag kloppen
n In koekenpan steeds wat olie
verhitten en van beslag 8 dunne flensjes bakken
n Flensjes in vieren vouwen
n 1 sinaasappel schillen en schil in
dunne reepjes snijden
n Reepjes schil in ruim water ± 10 min
koken
n Reepjes laten uitlekken
n Van andere sinaasappel schil raspen
en sinaasappel uitpersen
n In grote pan met dikke bodem boter
en suiker smelten tot dikke siroop
n 2 eetlepels likeur, sinaasappelsap
en –rasp toevoegen en verwarmen
n Flensjes dakpansgewijs in pan leggen
n Saus erover scheppen
n Rest van likeur in soepopscheplepel
boven fornuis verwarmen
n Afzuigkap uitzetten
n Hete likeur over flensjes schenken
en aansteken
n Flensjes met saus over borden
verdelen
n Garneren met slagroom, reepjes sinaasappelschil
en toefjes munt