Skagense
vissoep |
Ingrediënten voor de visbouillon (4 pers) n 1 kg graten van platvis n 1 teen knoflook n 1 ui n 1 prei n 1 wortel n 1 grote, rijpe tomaat n 2 eetlepels olijfolie n 2 dl droge witte wijn n 3 laurierblaadjes n 10 zwarte peperkorrels n 1 eetlepel zout n 2 liter water Ingrediënten
voor de soep n 1 dl droge witte wijn n 1 eetlepel citroensap n 2 dl slagroom n 1 theelepel saffraanblaadjes n 1 prei, in dunne ringen n 1 wortel, in blokjes n 200 gr rivierkreeftjes n 12 reuzengarnalen n 100 gr zalmfilet n 100 gr koolvisfilet n zout en peper n plukjes dille om te garneren |
|
Bereiding
n
Maak eerst de bouillon
n
Spoel de visgraten af onder de koude kraan
n
Snijd de groenten in stukken en smoor ze 3 à 5 minuten in de olijfolie
zonder ze te laten kleuren
n
Voeg de witte wijn, lauruerblaadjes, peperkorrels en het zout toe en laat
alles 5 minuten pruttelen
n
Voeg de visgraten en het water toe
n
Breng alles opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en laat de bouillon 30
minuten trekken
n
Zeef de bouillon (de visgraten en groenten hebt U niet meer nodig)
n
Schenk de wijn voor de soep in een grote pan en laat hem 5 minuten op laag
vuur koken
n
Voeg de gezeefde visbouillon, het citroensap, de room en saffraan toe en
verwarm ze tot het kookpunt
n
Doe de prei, wortel, rivierkreeftjes en reuzengarnalen in de soep
n
Draai het vuur laag en pocheer ze 5 minuten
n
Snijd intussen de zalm en koolvis in blokjes van 2 cm
n
Voeg de blokjes vis toe en pocheer ze 2 minuten
n
Maak de soep op smak af met zout en versgemalen peper
n
Serveer direct, gegarneerd met plukjes dille