Bouquet des
Moines in notenkorst met appel en pruimensaus |
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediėnten (4 pers) n 2 kaasjes Bouquet des Moines n 50 gr gemengde nootjes (amandelschilfers, gehakte
hazelnoten en pijnboompitten) n 1 eiwit n 1 grote appel (Golden of Jonagold) n een klontje boter n vers geraspte muskaatnoot n 50 gr gedroogde pruimen n 20 gr suiker n 2 dl water n een scheutje balsamico-azijn n peper en zout n een weinig sla en/of gemengde tuinkruiden |
|
Bereiding
n
Snijd de kaasjes doormidden en haal ze door het eiwit en daarna door de
gehakte nootjes
n
Bak de kaasjes in een pan met antikleeflaag langs beide zijden goudbruin
n
Snijd plakken appel van ± 1 cm dik en bak ze in wat boter gaar
n
Kruid de appelplakken met wat muskaatnoot
n
Snijd de pruimen in stukjes en kook ze ± 15 minuten in het water met de
suiker
n
Mix de pruimen met de suikersiroop
n
Voeg een scheutje balsamico-azijn en een klein beetje peper en zout toe
n
Zeef de pruimenpuree
n
Schik een notenkaasje op de appelplak, serveer er de pruimensaus en een
fris slaatje bij