Aardbeien-ricottataartje |
Bereidingstijd : 15 minuten, wachten 60 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 12 harde macarons (kleine) n 25 gr boter n 1 vanillestokje n 8 eetlepels rietsuiker n 2 bakjes ricotta (à 250 g, verse kaas) n 1 bakje verse basilicum (15 gr) n 1 bakje aardbeien (250 gr) n keukenmachine n 4 eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm), ingevet |
|
Bereiding
n
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine (u kunt ze ook gewikkeld in een
theedoek fijn slaan met de achterkant van een opscheplepel)
n
Smelt de boter op laag vuur in een steelpan
n
Schep de koekkruimels er goed doorheen en verdeel ze over de taartvormpjes
n
Druk stevig aan met de achterkant van een lepel
n
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg eruit en
roer dit met de suiker door de ricotta
n
Snijd de helft van de basilicumblaadjes in reepjes en roer ze door de
ricotta
n
Verdeel de ricotta over de 4 taartbodems
n
Laat de taartjes minstens een uur in de koelkast opstijven
n
Halveer de aardbeien en beleg elk taartje met een ruime laag.
n
Garneer de taartjes met de rest van de basilicumblaadjes
Aardbeiengranita
met limoen |
Bereidingstijd : 10 minuten, wachten 120 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 2 bakjes aardbeien (à 250 gr) n 2 limoenen n 50 gr poedersuiker n 1 eetlepel balsamicoazijn n staafmixer of keukenmachine |
|
Bereiding
n
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd eventueel de witte harde
kernen eruit
n
Houd 4 aardbeien apart voor de garnering
n
Pers 1 limoen uit, pureer de aardbeien met het limoensap en de suiker met
behulp van een staafmixer of keukenmachine
n
Roer de balsamicoazijn erdoor
n
Schep dit mengsel in een plastic bak en zet het 2 uur in de diepvries
n
Roer het mengsel elk half uur goed door met een vork
n
Snijd de overgebleven limoen in schijfjes
n
Serveer de granita in hoge glazen en garneer met een aardbei en een
schijfje limoen
n
Lekker met briochebroodjes