Pannenkoekjes
met kiwi en gember |
Ingrediënten (4 à 6 pers) n 200 ml melk n 1 klein stukje versgeraspte gember n 6 kiwi's n 20 gr gesmolten boter n 250 gr zelfrijzende bloem n 90 gr griessuiker n 3 grote eieren (gesplitst) n arachideolie of maïsolie om te bakken n poedersuiker |
|
Bereiding
n
Mix de melk met de 3 kiwi's en de-gember
n
Meng de bloem en de griessuiker
n
Maak een beslag met de kiwimelk, de eierdooiers, de gesmolten boter, de
sulker en de zelfrijzende bloem
n
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel het eiwit door het
beslag
n
Laat het deeg nog een 5-tal minuten rusten alvorens de pannenkoeken te
bakken
n
Schil en snijd 2 kiwi's in fijne plakjes van ½ cm
n
SchiI en snijd de overgebleven kiwi's in blokjes als garnituur
n
Verhit een koekenpan met een weinig olie en laat telkens een flinke
eetlepel van het beslag in de pan lopen
n
Leg snel een schijfje kiwi in het midden van de beslagcirkels en laat de
pannenkoeken mooi goudbruin bakken aan de onderzijde
n
Draai de pannenkoekjes om en bak ze goudbruin aan de andere zijde
n
Laat de pannenkoekjes uitde pan glijden en bestuif ze met wat poedersuiker
n
Dien meteen op met wat versgesneden kiwi