Feestster met gebakken ananas |
Ingrediënten
(4 pers) n
4 bollen vanille-ijs bourbon (Colruyt
diepvries Davinia Royal) n
½ dl frambozencoulis (diepvries Ringis) n
1 verse ananas n
het sap van 1 sinaasappel n
1 dl crème anglaise (ridélice) n
1 dl room n
3 eetlepels cointreau n
1 eetlepel suiker n
1 plantje munt |
|
Bereiding
n Schil de ananas en snij in schijven van 2 cm
dik
n Verwijder de harde kern van elke schijf
n Rits de blaadjes van het muntplantje
n Bewaar er alvast 4 voor de afwerking
n Laat de frambozencoulis ontdooien
n Leg de ananasschijven naast elkaar in een pan
met antiaanbaklaag zonder vetstof
n Bak ze gedurende 1 minuut langs beide kanten
n Voeg de cointreau toe met het sap van de
sinaasappel en de suiker
n Laat al het vocht verdampen
n Mix de room met de muntblaadjes tot een gladde
saus
n Lepel de crème anglaise in het midden van het
bord ter grootte van de schijf ananas
n Op 1 cm van deze cirkel maakt U hierrond een
nieuwe cirkel met de framozencoulis
n Trek strepen van het midden van het bord naar
de buitenkant toe
n Vorm zo een ster
n Plaats de schijf ananas op de crème anglaise
n Leg een bol vanille-ijs bourbon in het midden
en versier met een blaadje munt en beetje muntroom