Thema ‘De appel’ |
Bereidingstijd :
Ingrediënten
(4 pers) n 135 gr appelen n 1 onbehandelde sinaasappel n 75 gr sinaasappelsap Ingrediënten
voor de sorbet n 500 gr sap van appelen n 25 gr limoensap n 50 gr suiker Ingrediënten voor het krokantje n 150 gr sap van appelen n 2 gr suiker Ingrediënten
voor de crumble n 175 gr hazelnoten n 175 gr bloem n 200 gr bloemsuiker n 5 gr zout n 200 gr boter n enkele muntblaadjes |
|
Bereiding
n Boen de appelen schoon, haal het klokhuis eruit en snijd
ze in fijne plakjes
n Rasp de schil van de sinaasappel en meng deze zeste met het sap
n Leg de appelen 2 uur in de sinaasappelmarinade
Bereiding sorbet
n Mix het appel- en limoensap met de suiker
n Laat het opstijven in de ijs- of sorbetmachine
Bereiding krokantje
n Verwarm het appelsap met de suiker en laat het mengsel
wat karameliseren
n Strijk het dun uit op een met bakpapier beklede bakplaat
en laat het krokant worden in een oven op 70°C
n Laat afkoelen en bleek in kleinere stukken
Bereiding crumble
n Maal voor de crumble de
hazelnoten fijn en zeef ze met de bloem, de bloemsuiker en het zout.
n Meng ze met de zachte boter en bak in een voorverwarmde
oven op 200 graden
Afwerking
n Haal de appelen uit de marinade en serveer ze met de crumble, bolletjes sorbet en een krokantje
n Werk af met enkele muntblaadjes