Trio van fruitmousses |
Trio van fruitsmaken en trio van kleuren: dit dessert is fris,
feestelijk en heel decoratief.
Ingrediënten (4 à 6 pers) n
200 gr frambozen (diepvries, Ringis) n
4 passievruchten n
2 kiwi's n
200 ml room n 200 gr macarons met
kokosnoot (Poppies Macarita) n
6 eetlepels suiker |
|
Bereiding
n Hou 4 à 6 macarons opzij voor de afwerking
n Verkruimel de rest.
Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een
deegrol of een glazen fles
n Mix het vruchtvlees
van elke fruit-soort apart fijn (de frambozen kan u
diepgevroren of oppervlakkig ontdooid en afgedekt fijn mixen)
n Voeg per soort
vruchtvlees telkens 2 eetlepels suiker toe
n Klop de room stijf
en verdeel in3 gelijke delen
n Meng onder elk deel
room telkens 1 soort gemixt fruit
n Verdeel een laagje
frambozenmousse in elk glas en bestrooi met een laagje geplette macarons
n Voeg een laag
kiwimousse toe en bestrooi opnieuw met de geplette macarons
n Eindig met een laag passievruchtenmousse
n Versier elk glas
met een macaron
Tip
n Dit dessert kan u
maximaal 1 à 2 uur vooraf klaarmaken
Info
– Passievrucht in de kijker
n Kleine, eetbare
pitjes zitten verspreid in het geleiachtige oranjegele vruchtvlees van deze
kleine, geurige en sappige vrucht. De smaak is verfrissend en lichtzuur, met
tropische aroma's. De passievrucht is erg rijk aan vezels, rijk aan vitamine C
en bevat magnesium
n In de winkel: Bijna
het hele jaar door beschikbaar in de versmarkt In de keuken
n U kan
passievruchten uitlepelen en zo opeten of verwerken in een dessert. Bewaar ze
een paar dagen in de koelkast. Bij het rijpen krijgt de schil deukjes en wordt
de smaak sterker