Meringuetaaart met noten en
chocoladeroom |
Meringue is gebakken eiwitschuim. De krokante structuur combineert
perfect met de romige vulling van chocola en noten
Ingrediėnten (8 pers) voor de schuimlagen n
8 eiwitten n
325 gr fijne tafelsuiker Ingrediėnten voor de vulling n
3½ dl slagroom n
75 gr witte chocolade in stukjes n
100 gr grof gehakte hazelnoten Ingrediėnten voor de garnering n
gemalen kaneel n
poedersuiker n
bakplaat met bakpapier bekleed |
|
Bereiding
n
Schuimlagen
n Verwarm de oven
voor op 130°C
n Klop de eiwitten
tot ze nog niet helemaal stijf zijn
n Voeg dan de suiker
in gedeelten toe en blijf kloppen tot de eiwitten stijf zijn
n Schep 2 ronde
cirkels eiwitschuim van ± 20 cm Ų op de bakplaat. Ze hoeven niet erg netjes te
zijn
n Duw in een cirkel
een holte (de onderste laag) en maak op de andere cirkel wat pieken (dit wordt
de bovenste schuimlaag)
n Bak de cirkels ± 10
minuten . in het midden van de oven
n Schakel dan de oven
terug naar 110°C en bak de cirkels nog 50 ą 60 minuten tot ze mooi droog en
krokant zijn
n Laat de schuimlagen
op een rooster afkoelen en bewaar ze goed afgesloten
n
Vulling
n Verwarm 1dl slagroom
n Schenk dit over de
chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is
n Laat dit mengsel in
de koelkast opstijven
n Klop 2½ dl slagroom
stijf en roer het chocolademengsel en de hazelnoten er door
n
Opbouwen
n Leg de 'holle'
schuimlaag op een schaal
n Strijk hier de
vulling over en dek luchtig af met de bovenste schuimlaag
n Bestrooi de taart
heel dun met kaneel of met een mengsel van poedersuiker en kaneel