Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde
aardbeien |
Bereidingstijd: voorbereiden 7 minuten, bereiden 20
minuten, wachten 60 minuten
Ingrediėnten
(6 pers) n 1 limoen n 3 eetlepels Grand Marnier n 4 eetlepels poedersuiker (250 gr) n 500 gr aardbeien n 1 zakje amandelschaafsel n 75 gr roomboter n 125 gr bloem, gezeefd n 1 theelpel zout n 2 eieren (M) n ¼ liter melk n 1 liter roomijs n room voor maken slagroom n kleine koekenpan Ų ± 20 cm n aluminiumfolie |
|
Bereiding
n Limoen schoonboenen en groen schil er af raspen
n Limoen uitpersen
n In kom limoensap, limoenrasp, likeur en 3 eetlepels poedersuiker door
elkaar roeren
n Aardbeien voorzichtig wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien in vieren
snijden
n Aardbeien door limoenmarinade scheppen en minstens 1 uur laten staan
n Amandelen grof hakken
n In koekenpan 50 gr boter smelten
n In kom bloem, zout, eieren en melk met garde tot glad beslag kloppen
n Gesmolten boter erdoor roeren
n Beslag 1 uur laten staan
n IJs uit vriezer nemen en iets zachter laten worden
n Amandelen door beslag roeren. In koekenpan restje boter verhitten
n 1/6 deel van beslag over panbodem laten uitvloeien en flensje bakken tot
bovenkant droog is, flensje keren en ook onderkant goudbruin bakken
n Op bord laten glijden en onder aluminiumfolie warm houden
n Op zelfde manier nog 5 flensjes bakken
n Flensjes op 6 borden leggen
n In midden 3 bolletjes ijs scheppen en aardbeien met marinade erover verdelen
n Bestuiven met rest van poedersuiker en toef slagroom erop spuiten