Luchtige mousse
van speculaas, soepje van witte chocolade, ijs van granaatappel |
Ingrediënten soepje (4 pers) n 50 gr witte chocolade n 125 ml room n ½ vanillestok n suikersiroop of Grand Marnier Ingrediënten mousse n 25 gr speculaas n ½ dl room n 1 ei n 1 eidooier n 0,6 dl room n 20 gr suiker n 3 gr gelatine Ingrediënten ijs n 2 granaatappels n 150 g suiker n 2 eierdooiers n 2 dl melk n 50 gr suiker n ½ dl room Ingrediënten afwerking n 50 gr speculaas n 50 gr donkere chocolade |
|
Bereiding
n Soepje
n warm de room op met de gespleten vanillestok. Schraap het
stokje leeg en doe de zaden in het soepje. Los de chocolade op in het soepje.
Laat afkoelen en doe er de suikersiroop bij
n Ijs
n pers de granaatappels uit en laat met 150 g suiker tot
siroop inkoken. Breng de melk aan de kook. Klop de eierdooiers met 50 g suiker
op en giet er de kokende melk op. Bind al roerend (zonder te koken). Zeef en
zet koel weg. Meng met halfopgeklopte room. Voeg de granaatappelsiroop toe.
Draai tot ijs en bewaar in de diepvriezer
n Mousse
n klop ei, eierdooier en suiker tot een ruban.
Warm 0,5 dl room op en los hierin de voorgeweekte gelatine op. Mix de speculaas
met de room tot een homogene massa. Voeg de ruban toe
evenals 0,6 dl voor drie vierde opgeklopte room. Verdeel over inox ringen, laat opstijven in de koelkast
n Smelt de chocolade, doe in een papieren spuitzakje en
vorm tralies. Maal de speculaas fijn en haal de mousse door het kruim. Schilder
dikke lijnen chocolade op het bord. Dresseer er de mousse en het ijs op en
lepel het soepje over het bord. Versier met een chocoladetralie