Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie
en Parmaham |
Bereidingstijd : voorbereiden
30 minuten, wachten 60 minuten, bereiden 15 minuten
Ingrediėnten (4 pers) n
100 g
bloemkool n
1 eetlepel
boter n
½ pot gevogeltefond
(ą 380 ml) n
2
blaadjes witte gelatine n
100 ml
slagroom n
2
plakken Parmaham n
1 zakje
verse peterselie (30 gr) n
100 ml
olijfolie extra vierge n
¼ zakje
veldsla (ą 75 gr) n
200 gr
gerookte palingfilet n
Spuitzak n
Staafmixer n
keukenpapier |
|
Bereiding
n
Bloemkool
in zeer kleine stukjes snijden
n
In
steelpan boter smelten en bloemkool hierin op laag vuur 2 minuten zachtjes
bakken
n
Vuur hoog
draaien en fond toevoegen
n
Bloemkool
in 7 ą 8 minuten gaarkoken terwijl vocht verdampt
n
Gelatine 5
minuten in koud water weken
n
Zodra
vocht verdampt is, slagroom bij bloemkool schenken en tegen de kook aan
verwarmen
n
Vuur lager
draaien en bloemkool 5 minuten zachtjes in room laten sudderen
n
Gelatine
uitknijpen
n
Pan van
vuur nemen en gelatine in room oplossen
n
Bloemkoolmengsel
met staafmixer of in keukenmachine pureren, puree eventueel nog door zeef
wrijven
n
Bloemkoolmengsel
laten afkoelen, in spuitzak overdoen en in koelkast laten opstijven
n
In droge
koekenpan Parmaham krokant bakken en op keukenpapier laten afkoelen
n
Peterselie-bladeren
van takjes plukken, fijnsnijden en door olie roeren
n
Peterselie-olie op
smaak brengen met zout
n
Van
veldsla eventuele worteltjes verwijderen
n
Palingfilets
in 16 gelijkvormige stukjes snijden
n
Op elk
bord 4 stukjes paling op enige afstand onder elkaar leggen
n
Bloemkoolmousse
met spuitzak in reepjes tussen middelste 2 stukjes paling spuiten
n
Veldsla
met 2 eetlepels peterselie-olie omscheppen
n
Veldsla
over bloemkoolmousse verdelen
n
Parmaham
breken en op veldsla leggen
n
Rest van peterselie-olie ernaast druppelen
Tip
n
Een schoon
plastic puntzakje (bijvoorbeeld een leeg dropzakje) kan als alternatief voor
een spuitzak gebruikt worden