Krokantje van chocola met koffieroom |
Bereidingstijd:
1uur 15 minuten
Ingrediënten soepje (6 pers) n hazelnoten, fijngemalen n verkruimelde speculaas n vanille-ijs Ingrediënten chocoladekoekjes n 90 gr boter n 3 eiwitten n 90 gr bloemsuiker n 75 gr bloem n 15 gr cacaopoeder Ingrediënten garnering n 5 dl slagroom n instantkoffiepoeder n wat bloemsuiker n een geutje Baileys n 2 eetlepels pralinépasta n 100 gr kristalsuiker n 1 theelepel vloeibare
glucose n boter n room n eventueel zeezout |
|
Bereiding
n
Smelt de boter voor de koekjes
n
Klop de eiwitten los en meng er
bloemsuiker, bloem en cacaopoeder door
n
Voeg de boter toe en laat
afkoelen tot je het met een spatel kan uitsmeren in de vorm die je hebt
uitgesneden in tekenpapier
n
Bak 5 à 8 minuten op 180°C
n
Klop 250 ml slagroom half op,
voeg er koffiepoeder en eventueel bloemsuiker aan toe. Baileys
geeft wat extra smaak aan de room
n
Klop verder op tot pieken en
doe in een spuitzak
n
Klop voor de pralinéroom de rest van de room op
n
Doe de pasta erbij
n
Klop op en doe in een
spuitzakje
n
Doe de kristalsuiker met een
klein scheutje water en de glucose in een pannetje
n
Laat inkoken zonder te roeren
tot je een bruine karamel hebt
n
Neem van het vuur
n
Voeg een klontje boter toe en
blus met room tot je de juiste dikte krijgt
n
Zet koel weg tot gebruik
n
Spuit een toefje koffieroom op
een bord, daarop een koekje, weer een toefje koffieroom en zo verder tot je een
torentje hebt
n
Daarnaast komen wat pralinéroom, een lijntje karamel, wat hazelnotencrumble
en een bedje van speculaaskruim waarop je nog een bolletje vanille-ijs kan
leggen
n
Voor de liefhebbers mag er
bovenop de karamel nog wat zeezout
Tip
n
Voor een heus kerstdessert
stapel je de krokantjes van groot naar klein en
geschrankt alsof je een kerstboompje bouwt. Dat boompje kan je bestrooien met
wat bloemsuiker: sneeuw!