Notentrio |
Ingrediënten (4 pers) n
100 gr chocolade extra puur in stukjes n
4 eetlepels hazelnootlikeur n
12 kletskoppen n
500 gr roomijs met noten en karamel n
ijsbolletjeslepel Ingrediënten kletskoppen n
60 gr amandelschilfers n
125 gr bloem n
250 gr donkerbruine suiker n
50 gr water n
75 gr zachte boter |
|
Bereiding kletskoppen
n
Meng alle ingrediënten en voeg op het laatste het
water toe
n
Meng en kneed goed
n
Laat minuten 3 à 4 uur rusten in de koelkast
n
Draai bolletjes en druk ze plat en leg ze op een
bakplaat met bakpapier
n
Leg ze ver genoeg van elkaar zodat ze niet in elkaar
uitlopen
n
Bak in een oven van 180°C gedurende 8 à 10 minuten
n
Laat ze afkoelen alvorens ze van het bakpapier te
halen
Bereiding
n
Doe de chocolade in een kom
n
Schenk er 80 ml kokend water bij en roer tot een
gladde saus
n
Voeg de likeur toe en roer door
n
Leg op elk bord een kletskop, schep er een bolletje
ijs op, een kletskop, een bolletje ijs en weer een kletskop
n
Schenk de saus eromheen
Tip
n
Dit notentorentje is ook lekker met Mangosorbetijs
(bak 500 ml) en een saus die u maakt van vanillevla verdund met ongeklopte slagroom.