Kiwisoepje met vers fruit en limoenroom |
Ingrediënten
voor de Solokoekjes (20 stuks)
n 25 gr bloem
n 25 gr suiker
n 25 gr eiwit
n 25 gr Solo
Ingrediënten voor
het soepje (4 pers)
n 6 niet te rijpe kiwi’s
n 1½ dl zoete witte wijn (liefst
Muscat de baumes-de-Venise)
Ingrediënten
voor de fruitmacedoine) (4 pers)
n 1 grote peer “Williams”
n ½ theelepeltje limoensap
n 20 muskaatdruiven
Ingrediënten
voor de limoencrème (4 pers)
n 1 theelepel poedersuiker
n 1½ tot 2 theelepels limoensap
n 1 dl room
n enkele verse viooltjes (geelpurper)
Bereiding
voor de Solokoekjes
n Meng de bloem met de suiker
n Voeg er het losgeklopte eiwit bij en
tot slot de gesmolten Solo en laat een half uurtje rusten
n Leg met een theelepel hoopjes deeg
op een antikleeflaagplaat of op een bakplaat bedekt met aluminiumfolie
n Vorm ze met de bolle kant van de
lepel tot ronde plakjes
n Warm de oven voor op 180°C en bak de
koekjes lichtbruin in 7 à 8 minuten
n Neem de koekjes onmiddellijk van de
plaat en leg ze op het werkblad en laat ze afkoelen
n Bak verder. Herhaal de bewerking
maar let erop dat de plaat telkens afgekoeld is voordat u het deeg vormt
Bereiding van
het kiwisoepje
n Pel de kiwi’s en verwijder het harde
stukje bovenaan en snij in kleine stukjes
n Doe ze bij de zoete witte wijn en
mix tot een soepje en zet fris weg
Bereiding van
de fruitmacedoine
n Schil de peer en verwijder het
klokhuis
n Snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes
en wentel ze even in wat limoensap
n Pel de muskaatdruiven, snij ze in
twee of vier en verwijder de pitjes
n Voeg ze bij de stukjes peer en hou
fris
Bereiding van
de limoencrème
n Voeg de suiker en het limoensap bij de
room en meng tot een lopend vaste crème
Serveren
n Schik in het midden van elk gekoeld
bord een hoopje fruitmacedoine
n Schik daarop schuin een Solokoekje
n Giet de soep rondom het fruit en
lepel wat lopend vaste citroencrème rondom
n Geef er de rest van de koekjes apart
bij
n Werk af met enkele viooltjes
n Serveer met een glaasjes Muscat de
Beaumes-de-Venise of met een ijsgekoelde citroenlikeur Lemoncello of Lemoncimo)
Tip
n Als U limoen of citroensap aan de room
toevoegt, stremt hij. Opkloppen is dan normaal niet meer nodig om een dikkere
“crème” te verkrijgen