Krokantje met citroen-roomkaastaartje met karamelsaus |
Ingrediënten kaastaartje (4 pers) n
250 gr volle verse kaas n
2 eidooiers n
50 gr suiker n
1 zakje vanillesuiker n
4 dl room n
5 blaadjes gelatine(2 gr elk) n
sap van 2 citroenen Ingrediënten speculaaskoekje n
250 gr speculaas n
100 gr boter gesmolten Ingrediënten karamelsaus n
150 gr suiker n
1 eetlepel glucose n
60 gr boter n
1½ dl room Extra materiaal n
citroenzestes n
koekjes |
|
Bereiding
n
Kaastaartje
n Mix de
eidooiers met de suiker
n Klop de
room stijf met de vanillesuiker en roer door het kaasmengsel
n Voeg het citroensap en de geweekte gelatine toe en roer
voorzichtig om
n Giet de bereiding in de vormpjes en laat opstijven in de
koelkast
n Speculaaskoekjes
n
Verkruimel de speculaas en vermeng met de gesmolten
boter
n
Verdeel het mengsel over de bodem van iets grotere ringen
en druk goed aan
n
Karamelsaus
n
Laat de suiker met de glucose en een beetje water
koken tot hij lichtbruin kleurt
n
Voeg de boter toe en al roerend de room
n
Laat afkoelen
n
Afwerking
n
Leg een speculaasbodempje in het midden van een bord
n
Leg er het kaastaartje bovenop
n
Lepel wat karamelsaus rond het taartje
n
Werk af mer een koekje naar
keuze en citroezestes