Glaasje
met mandarijnengelei, tartaar van Sint-Jakobsnoot en wasabiroom |
Ingrediënten gelei (10 pers) n
10 à 12 mandarijnen (voor
3 dl sap) n
4 blaadjes gelatine Ingrediënten tartaar n
1 limoen n
350 gr Sint-Jakobsnoten n
1 eetlepel notenolie n
zout en witte peper Ingrediënten wasabiroom n
1 dl koude slagroom n
2 theelepels citroensap n
1 theelepel wasabipoeder (naar smaak) n
zout n
witte peper Ingrediënten garnering n
20 gr foreleitjes Ingrediënten extra n
cocktail/martiniglazen |
|
Bereiding
n
Pers de mandarijnen uit, je
hebt 3 dl sap nodig
n
Week de gelatine in wat
koud water
n
Warm de helft van het mandarijnensap op en los daar de uitgeknepen
gelatineblaadjes één voor één in op
n
Voeg dan de rest van het
sap toe en verdeel het sap over spits toelopende koude cocktailglazen
n
Laat verder afkoelen en
gedurende ± 1 uur in de koeling opstijven
n
Pers de limoen uit
n
Snij de Sint-Jakobsnoten in
brunoise
n
Meng dit met de olie en
marineer in limoensap
n
Kruid verder af met zout en
witte peper
n
Zet koel weg
n
Sla de slagroom met een
beetje citroensap stijf
n
Kruid de slagroom met wasabi, een beetje zout en peper, tot hij een pittige smaak
heeft
n
Verdeel de tartaar over de
gelei. geef er een draai peper over
n
Spuit er een mooie toef
gekruide slagroom op
n
Versier de room verder met
wat foreleitjes