Crêpes-rondjes met Safari-ijs
en Safarisabayon |
Ingrediënten flensjes (12 pers) n
225 gr bloem n
3 stuks ei n
4½ dl melk n
60 gr suiker n
60 gr boter n
snuifje zout n
poedersuiker Ingrediënten ijs n
3 dl slagroom n
240 gr eigeel, vloeibaar n
1 dl Safari n
100 gr suiker n
2 stuks sinaasappel Ingrediënten sabayon n
1¾ dl safari likeur n
180 gr eidooier, vloeibaar n
3 eetlepels sinaasappelsap Ingrediënten fruitsalade n
2 stuks mango n
2 stuks papaja n
3 stuks kiwi n
2 eetlepels Safari Ingrediënten extra n
uitsteker van 8 cm Ø n
ijsblokjes n
opzetring van 5 cm Ø |
|
Bereiding
n
Flensjes
n De boter
smelten en samen met de bloem, eieren, melk, suiker en zout tot een glad beslag
roeren
n Van het beslag
dunne flensjes bakken
n Met een
stekertje 42 rondjes(3 per persoon) met een doorsnede van 8 cm uit de flensjes
steken en warm houden
n IJs
n
De eidooiers in een kom au bain marie opkloppen tot
het gaat binden (maximaal 70°C)
n
De kom in ijswater zetten en de eidooiers met de mixer
koud kloppen
n
De room half stijf slaan en samen met de Safari likeur
en sinaasappelsap door het eimengsel spatelen
n
Draai er in de sorbetière
ijs van
n
Sabayon
n
De eidooiers, au bain marie, samen met de Safari
likeur en sinaasappelsap opkloppen tot een luchtige gebonden saus
n
Fruitsalade
n
Mango, papaya, 2 kiwi’s
schillen en in kleine blokje snijden
n
De laatste kiwi in plakjes snijden en apart houden
voor garnering
n
In schaal vermengen met de Safari likeur.
n Afwerken
n
Op een bord bovenaan 3 flensjes iets over elkaar
leggen en met poedersuiker bestrooien
n
In ring met doorsnee van ± 5 cm fruitsalade scheppen
en met schijfje kiwi garneren
n
Leg er een bolletje safari-ijs en de sabayonsaus bij