Chocolade millefeuille |
Ingrediënten (6 pers) n 4
eierdooiers n 2
koffielepels maïszetmeel n 3 dl melk n 175 ml
ahornsiroop n 2½ dl
slagroom n 115 gr pecannoten, fijngehakt n 250 gr pure
chocolade n extra lichtgeroosterde pecannoten |
|
Bereiding
n
Klop de eierdooiers met het maïszetmeel en wat melk
tot een glad mengsel
n
Doe de overige melk in een pan en breng aan de kook
n
Roer het er eimengsel door
n
Meng er de ahornsiroop door
n
Verhit langzaam en roer tot het mengsel indikt en glad
is. Laat niet koken
n
Giet de bereiding vervolgens in een kom en dek goed af
zodat er geen vel op komt
n
Laat afkoelen
n
Doe het mengsel in de ijsmachine en roer er de
slagroom en de fijngehakte pecannoten door, tot het
mengsel glad en dik is
n
Laat draaien tot het schepbaar
is
n
Breek 200 gr chocolade in stukjes en laat au
bain-marie smelten
n
Schep hoopjes (36 stuks) op bakpapier en strijk deze
uit tot rechthoekjes
n
Zet op een koel plaats om hard te laten worden
n
Maak met een dunschiller krullen van de rest van de
chocolade
n
Leg op een platte schaal een blaadje chocolade
n
Schep er een laagje ijs over en leg er weer een
chocoladeblaadje op
n
Herhaal tot U 3 lagen hebt en eindig met chocolade
n
Maak op deze manier 6 millefeuilles
n
Bestrooi met chocoladekrullen en pecannoten
n
Zet de schaal vervolgens in de diepvries
n
Neem ze 30 minuten voor het serveren uit de diepvries
en zet ze in de koelkast