Ricotta ‘pancakes’ met rood fruit |
Ingrediënten (10 pers) n 700 gr zelfrijzend bakmeel n snufje zout n 30 gr suiker n 10 stuks eieren, losgeklopt of vloeibaar n ± 6 dl melk n 175 gr boter (gesmolten) n 250 gr Ricotta n 8 eetlepels honing n 2 bakjes frambozen n 2 bakjes blauwe bessen en eventueel
aardbeien n 500 gr Ricotta n 250 gr Mascarpone n 1 dl slagroom n 3 zakjes vanillesuiker Ingrediënten garnering n 100 gr amandelen n ahorn siroop n enkele eetlepels poedersuiker Extra n uitsteker 5 à 6 cm Ø |
|
Bereiding
n
Zeef het meel en meng het
met de suiker en een snufje zout in een kom
n
Klop de eieren los en doe
de melk erbij
n
Doe het eimengsel met de
gesmolten boter, 250 gr Ricotta en de honing bij het
meel en mix dit tot een smeuïg deeg
n
Vouw er voorzichtig ½ bakje
van de frambozen door
n
Klop voor de crème met de
mixer de ricotta glad
n
Klop de slagroom met de
vanillesuiker stijf en meng de ricotta en mascarpone
erdoor
n
Schep ½ bakje frambozen en
1 bakje blauwe bessen voorzichtig door het mengsel en plaats in de koeling tot
uitserveren
n
Roer twee eetlepels honing
door de overgebleven vruchten en zet in de koeling tot uitserveren
n
Bak in een beboterde pan,
op niet te hoog vuur, kleine (dikke) pannenkoekjes totdat er luchtbelletjes op
het deegkomen
n
Dan omdraaien en de andere
kant goudbruin bakken (4 per persoon)
n
Houd de pannenkoekjes warm
in een oven (±50ºC)
n
Rooster de grof gehakte
amandelen in een droge pan
n
Uitserveren:
n
Steek rondjes van ±5 à 6 cm
uit de pannenkoekjes
n
Maak een stapel van 4
pannenkoekjes en ricotta (om en om)
n
Begin met pannenkoekje en
eindig met en toef ricotta
n
Verdeel de rest van de
vruchten over de taartjes en laat er wat ahornsiroop over lopen
n
Bestrooi met de geroosterde
amandelen en de poedersuiker