Salambo met appel |
Ingrediënten Soesjesdeeg (12 stuks) n
32 cl water n
32 cl melk n
10 gr suiker n
10 gr zout n
300 gr boter n
360 gr bloem n
640 gr eieren Ingrediënten appelgelei n 360 gr vers geperst sap van Granny Smith n 40 gr manzana likeur? n 30 gr suiker n 12 gr gelatine n 100 gr brunoise van Granny
Smith met schil n 200 gr brunoise van Golden appelen, geroosterd Ingrediënten Calvadoschantilly: n
300 gr room n
100 gr mascarpone n
30 gr esdoornsiroop n
6 gr vanillestok n
50 gr calvados Ingrediënten Karamel n 400 gr fondant chocolade n 100 gr glucose |
|
Bereiding
n
Soesjes :
n
Kook het water, de melk,
de suiker, het zout en de boter
n
Voeg er de bloem aan toe
en roer stevig
n
Voeg een voor een de
eieren toe
n
Meng het geheel en spuit
er soesjes van met een spuitzak met ronde spuitmond
n
Besprenkel de soesjes
met een beetje water, leg ze op een bakplaat en bak ze 10 minuten op 220°C
onder in de oven
n
Laat ze vervolgens 10
minuten op 160°C drogen
n
Appelgelei
n
Voor de appelgelei
verwarm je het appelsap en voeg je de rest van de ingrediënten toe
n
Giet de gelei in
halfronde flexibele vormen en laat ze opstijven
n
Calvadoschantilly
n
Meng alle ingrediënten
voor de Calvadoschantilly en klop ze op
n
Karamel
n
Kook de chocolade met de
glucose op 150°C tot het geheel karamelkleurig wordt
n
Laat de karamel afkoelen
op vellen bakpapier
n
Mix de afgekoelde karamel
heel fijn
n
Strooi het poeder uit in
vormen van 6 cm bij 6 cm op silpat*
n
Verwarm de oven voor op
180°C
n
Leg de silpat met de vormen enkele seconden in de warme oven tot
het karamelpoeder lichtjes stroperig wordt
n
Haal de karamel
voorzichtig uit het vormpje en leg het op de bovenzijde van een appel
n
Modeleer de karamel naar de bovenzijde van
de appel en laat afkoelen
n
Maak ook een steeltje
met de karamel
n
Afwerking
n
Vul de soesjes met de Calvadoschantilly en zet ze een uur in de koelkast
n
Ontvorm de appelgelei en leg op elk soesje
een stuk appelgelei
n
Decoreer met de karamel
in appelvorm
Wijntip
n
Calvados, Pacherenc
du Vit-Bith Côteaux du Layon Elysis of Bonnezaux Fesles
* Silpat = siliconen bakmat