Met mascarponemousse opgevuld
peertje met gegrilde ananas in limoensap |
Ingrediënten (16 pers) n 16
kleine peertjes n 250 gr
suiker n 1
citroen n 1 vanillestokje n 250 gr
mascarpone n 2 dl
room n 120 gr
suiker n 4
eierdooiers n 2
eetlepels Amaretto n 1
ananas n 500 gr
marsepein n 250 gr
chocolade n 1
eetlepel Amaretto n 1 dl
room n 50 gr
pistachenoten n 2
limoenen n 200 ml
vloeibare honing n 2½ dl witte wijn n 1
granaatappel (of rode bessen of myrtilles) |
|
Bereiding
n
De peren schillen, maar laat het steeltje eraan
n
Leg ze met de steeltjes naar boven in een kom die net
groot genoeg is
n
Giet er water bij (eventueel een weinig witte wijn)
samen met de suiker, het citroensap en een doormidden gesneden vanillestokje
n
Breng alles aan de kook
n
Zet het vuur dan lager, leg een deksel op de kom en
pocheer de peren gedurende 20 minuten
n
Laat afkoelen in het kookvocht
n
Haal het klokhuis uit de peren en houd koel
n
Doe de eierdooiers in een kom en klop ze samen met de
suiker en de Amaretto tot het mengsel bijna wit is
n
Meng er dan de mascarpone door
n
Klop de room stijf en spatel deze door het
mascarponemengsel
n
Vul de uitgehaalde peren op met dit mengsel
n
Rol de marsepein uit en maak er smalle reepjes van
n
Schil de ananas en snijd er verticale sneden af
n
Gril deze sneden kort op een grilpan
n
Mix het sap en de schil van de limoenen met de
vloeibare honing en de witte wijn
n
Breng de bereiding aan de kook en laat sudderen tot
een siroop
n
Druppel een 10-tal minuten voor opdienen de
limoensiroop over de gegrilde ananas partjes en laat ze karameliseren
onder de grill
n
Mix de pistachenoten grof
n
Maak de chocoladesaus door de chocolade, de room en de
amaretto zachtjes te laten smelten
n
Leg één reepje marsepein per bord en schik er een
opgevuld peertje op
n
Leg aan de andere kant een gekarameliseerd stukje
ananas
n
Werk dit stukje ananas af met enkele
granaatappelkorreltjes
n
Strooi er de gemalen pistachenootjes rond
n
Begiet de peer met een weinig chocoladesaus
n
Giet tot slot nog een weinig limoensaus over het bord