Witloofsoep met mosseltjes en Gandaham |
Ingrediënten (16 pers) n
5 kg mosselen n
5 uien n
5 witte selderstengels n
tijm n
laurier n
witte wijn n
3 liter gevogelteconsommé n
4 uien n
4 takken witte selder n
2 grote preien (of 4 kleine) n
16 stronken witloof n
16 gamba's n
8 sneden Gandaham |
|
Bereiding
n
De mosselen grondig schoonmaken en laten garen samen
met de uien, de selder, tijm en laurier
n
Eventueel een weinig wijn toevoegen
n
De mosselen uit hun schelp halen en bewaren in een
weinig kookvocht
n
De rest van het kookvocht door een fijne zeef gieten
n
De uien, de selder, de preien en het witloof in een
fijne brunoise versnijden
n
De helft van de witloofbrunoise
afzonderlijk licht bruin laten karamelliseren en apart houden voor garnituur
n
De helft van de Gandaham in
een fijne julienne versnijden en licht krokant bakken in olijfolie
n
De gebakken Gandaham onder
het gebakken witloof mengen
n
De rest van de groenten gedurende 5 minuten laten
uitzweten in olijfolie
n
De groentjes bevochtigen met de gevogelteconsommé en
het mosselvocht (zonder bezinksel)
n
Kruiden met peper en zout
n
Spiesjes maken mosseltjes, Gandaham
en een gamba
n
In het midden van een diep bord een torentje maken het
witloofmengsel
n
Hierop het spiesje leggen (of steken)
n
De soep, met de mosselen, er rond gieten