Chocoladedriehoekjes in een zacht kader vergezeld van lychees en
sinaasappelen |
Ingrediënten Fruitmousse (16 pers) n 4 eiwitten n 50 gr
bloemsuiker n 24 lychees n 2
sinaasappelen (peler-a-vif) n 4 dl room n sap van de
lychees en sinaasappelen en fijn gesnipperde schil van 1 sinaasappel n 5 blaadjes
gelatine Ingrediënten Chocomousse n 2 eiwitten n 20 gr bloemsuiker n 4
eierdooiers n 40 gr fijne
griessuiker n 2 dl room n 100 gr
zwarte chocolade n een weinig
sap van lychees en sinaasappel n 1
gelatineblaadje Ingrediënten sausje n 2 dl
gesuikerd kookvocht van de sinaasappelschil n 2 dl sinaaasappelsap n 5 cl
Cointreau Ingrediënten chocolade
driehoekjes n 400 gr
zwarte chocolade Ingrediënten fruit n 32 lychees n 8 sinaasappelen |
|
Bereiding
n
Lychees
n
De lychees pellen en ontdoen van de pit
n
De sinaasappelen eerst schillen met een dunschiller,
daarna verder schillen tot op het vruchtvlees en er de billetjes uitsnijden
n
Alles fijn mixen
n
De eiwitten met de helft van suiker zeer stevig
opkloppen tot ze pieken vormen
n
De room eveneens opkloppen, met de rest van de suiker
n
De gelatineblaadjes mals laten worden in koud water en
daarna oplossen in het licht opgewarmd sap van de lychees en de sinaasappelen
n
Dit onder de opgeklopte room roeren, daarna de fijn
gemixte lychees en sinaasappelen en tot slot de opgeklopte eiwitten
n
Tot slot de gesuikerde sinaasappelzestes
ondermengen (zie sausje)
n
Zeker 2 uur laten rusten in de koelkast
n
Chocomousse
n
De eiwitten opkloppen met de bloemsuiker
n
De eierdooiers samen met de griessuiker opkloppen tot
de dooiers wit verkleuren
n
De room opkloppen
n
De chocolade op een zeer zacht vuurtje (of in
bain-marie) laten smelten
n
Het gelatineblaadje laten mals worden en daarna
oplossen in het licht opgewarmd sap van de lychees en de sinaasappelen
n
De malse chocolade onder de opgeklopte room mengen,
daar de opgeklopte eierdooiers, het lichtjes opgewarmd sap en de opgeklopte
eiwitten ondermengen
n
Zeker 2 uur laten opstijven in de koelkast
n
Sausje
n
De sinaasappelschillen eerst 3 x afkoken (water
verversen) in warm water
n
Daarna de schillen laten zoet worden in gesuikerd
water
n
De schillen eruit nemen en het kookvocht verder laten
inkoken tot er een stroop ontstaat, deze stroop aanlengen met sinaasappelsap en
de Cointreau
n
Chocolade driehoekjes
n
De chocolade op een zeer zacht vuurtje (of in
bain-marie) laten smelten
n
Uitgieten op bakpapier tussen twee houtjes en net voor
het opstijven in driehoekjes versnijden
n
Fruit
n
De lychees en sinaasappelen pellen en versnijden
n
De chocoladedriehoekjes bespuiten met de fruitmousse
(2x) en met de chocolademousse (1x)
n
Deze driehoekjes op het bord zetten, zodanig dat ze
aan mekaar kleven, eindigen met een onbespoten chocoladedriehoekje
n
De versneden fruit op een hoopje schikken en er de
saus over en rond gieten