Taartje
van Port Salut en Gorgonzola |
Ingrediënten (10 pers) n 5 lange plakken Port Salut van ± 2 mm dikte n 350 gr Gorgonzola n 3½ dl crème fraiche n 5 dl rode port n 5 eetlepels honing n 2 blaadjes laurier n 2 takjes tijm n peper Ingrediënten garnering n grote tros witte druiven n toefjes selderij n walnoten Extra n 10 ringen |
|
Bereiding
n
Halveer de plakken Port
Salut in de lengte
n
Bekleedt de binnenkant van
de ringen achtereenvolgens met plasticfolie en de plakken Port Salut
n
Prak de Gorgonzola fijn en
meng hier de crème fraiche door
n
Vul de ringen met de crème
en strijk de bovenkant glad
n
Zet de ringen een uur weg
in de koelkast
n
Kook de port samen met de
honing, laurier, tijm en enkele gekneusde peperkorrels in tot de helft
n
Zeef de saus en laat hem
vervolgens afkoelen
n
Zet de taartjes op de
borden en verwijder de ringen en plasticfolie
n
Garneer de taartjes met
walnoten, selderijblad en een druif
n
Zet gehalveerde en ontpitte
druiven tegen het taartje aan en druppel hier de portsaus
speels omheen
n
Lekker met notenbrood met boter