Coupe Mandarine “N” au parfait |
Ingrediënten
(4 pers)
n 4 grote sinaasappels
n 1 eetlepel amandelschilfers
n 4 eierdooiers
n 8 eetlepels witte wijn
n 2 eetlepels Mandarine Napoléon
n 2 eetlepels griessuiker
n 4 bolletjes vanilleroomijs
Garnituur
n 4 muntblaadjes
n 4 lampionkersjes
n 2 lepelkoekjes
Bereiding
n Schil de sinaasappels tot op het
vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit
n Kleur de amandelschilfers even onder
de gril of in een droge pan (zonder solo)
n Doe de eierdooiers, de witte wijn,
de Mandarine Napoléon en de griessuiker in een sauteuse (= kleine kookpan met
hoge schuin oplopende randen
n Breng het mengsel au bain-marie of
op een zacht vuurtje al kloppend tot 80 à 90° tot u een mooie schuimende
sabayon krijgt.Het mengsel mag niet koken
n Verdeel het vanilleroomijs over 4
mooie glazen en schik er de sinaasappelpartjes op
n Werk af met de luchtige sabayon en
de gekleurde amandelschilfers
n Versier het glas met muntblaadjes
en/of lampionkersjes en geef er een lepelkoekje bij