Frambozencharlotte |
Bereidingstijd: 170 minuten
Ingrediënten (6 pers) n 4 blaadjes
gelatine n 500 gr
frambozen n 250 ml
slagroom n 3 eetlepels
suiker n 250 gr
Griekse yoghurt n 350 gr lange
vingers n poedersuiker |
|
Bereiding
n
Week de gelatine 5 minuten in koud water
n
Prak ondertussen de helft van de frambozen met een
vork tot puree
n
Breng 2 eetlepels frambozenpuree in een steelpan tegen
de kook aan
n
Neem de pan van het vuur
n
Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de puree en roer
totdat de gelatine is opgelost
n
Klop de slagroom stijf met de suiker
n
Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor
n
Schep het mengsel in een kookpan met Ø 14 cm
n
Bedek met lange vingers
n
Laat de Charlotte minimaal 3 uur opstijven in de
koelkast
n
Stort de Charlotte op een bord
n
Houd de pan eventueel 5 seconden in een bak heet water
om hem makkelijk los te krijgen
n
Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan
n
Strik het lint erom
n
Verdeel de rest van de frambozen erover
n
Bestrooi met poedersuiker