Aardbeien in rode wijn saus met mascarpone “zabaglione” |
Ingrediënten (6 pers) n 250 gr
kristal suiker n 5 dl pinot noir wijn n 150 gr
aardbeienjam n kaneelstokje
van ± 3 cm n 1 citroen n dun
geschilde schil van 1 citroen, in reepjes van 1 cm n 1 vanillestokje,
opengesneden n 1 kg
aardbeien, kroontjes verwijderd, gehalveerd of in plakjes Ingrediënten Mascarpone “zabaglione” n 5 eieren n 150 gr fijne
kristalsuiker n 500 gr
mascarpone n 2 theelepels
vanillearoma (bakproduct) |
|
Bereiding
n
Aardbeien in
rode wijn saus
n
Verwarm de suiker, wijn, jam, kaneelstokje,
citroenschil en vanillestokje in een grote steelpan op middelhoog vuur
n
Roer tot de suiker is opgelost, stop met roeren en
breng aan de kook
n
Zet het vuur zachter, zodat het mengsel gelijkmatig
bubbelt en laat het ± 12 minuten koken tot het een beetje ingekookt en
stroperig is
n
Neem van het vuur
n
Laat afkoelen en schenk de siroop door een fijne zeef
om de jampulp te verwijderen
n
Doe het vanillestokje en citroenschil terug in de
siroop
n
Meng de aardbeien voorzichtig door de siroop en
marineer 30 minuten
n
Bereiding Mascarpone “zabaglione”
n
Klop de eieren met de suiker met een elektrische
handmixer in een grote metalen kom tot ze goed gemengd zijn
n
Zet de kom op een pan zachtjes kokend water (laat de
kom het water niet raken) en blijf het mengsel 5 minuten kloppen, of tot het
warm en dik is
n
Zorg ervoor dat het mengsel niet te heet wordt, anders
krijg je roerei
n
Neem de kom van het vuur, zet op kom met ijs en klop
nog 6 ŕ 8 minuten tot het mengsel koud, heel licht en dik is
n
Meng het vanillearoma met de mixer op de laagste stand
door de mascarpone
n
Klop het mengsel vervolgens met korte, snelle
bewegingen door de zabaglione
n
Door te lang kloppen wordt de zabaglione korrelig; voeg,als dit gebeurt, 2 eetlepels slagroom toe en roer het
mengsel glad
n
Serveren
n
Schep wat zabaglione in diepe bordjes en schep de
aardbeien en siroop erover