Kalfsgebraad met limoen en aardappelen

 

Ingrediënten (4 tot 6 pers)

n   1 kg kalfsgebraad

n   3 onbehandelde limoenen

n   1 kl kalfsfond (poeder)

n   olijfolie extra vierge

n   pimentpoeder

n   zout

n   1 kg kleine aardappelen,

n   30 gram pecorino, geraspt

n   10 basilicumblaadjes gesnipperd

n   2 el olijfolie

 

gebraad

 

Bereiding

n   Vermeng in een schaal de olijfolie met een mespunt zout en een mespunt pimentpoeder. Wentel er het vlees door en laat het even marineren.

n   Spoel de limoenen. Snij twee ervan in fijne plakjes, pers de derde uit. Breng 100 ml water aan de kook en los er de kalfsfond in op. Doe er het limoensap bij.

n   Verwarm de oven voor op 200° C. Braad het vlees rondom aan in wat olijfolie en leg het in een braadschaal. Verdeel er de plakjes limoen over. Bind vast met keukentouw.

n   Schenk de limoenfond bij het gebraad. Dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in het midden van de oven.

n   Haal het vlees uit de oven en laat het een paar minuten rusten onder aluminiumfolie, voor u het in plakken snijdt.

n   Bak ondertussen de aardappeltjes in de olijfolie. Strooi er de kaas over en zet even onder de gril. Werk af met basilicum.

n   Serveer bij het gebraad.

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen