Kokosparfait met papaya,
ananas en limoen |
Ingrediėnten (12 pers) n 15 eidooiers, = 2½ dl vloeibaar n 250 gr fijne suiker n 15 eetlepels kokospoeder n 5 dl slagroom n 5 dl Griekse yoghurt n 3 ą 4 rijpe papajas, of
uit blik of ander vers fruit n 1 ananas n 3 limoenen n Suiker n vormpjes van 1½ dl (1 per persoon) n zesteur n bakpapier |
|
Bereiding
n
Vet de vormpjes
in met olie (geen olijfolie)
n
Klop in een kom
suiker en dooiers door elkaar
n
Klop het
kokospoeder erdoor en klop alles 10 ą 15 minuten au bain-marie tot het volume
is verdubbeld
n
Neem kom van
het vuur en laat onder af en toe kloppen afkoelen
n
Klop intussen
de slagroom tot yoghurtdikte en schep de room en yoghurt door het afgekoelde
eimengsel
n
Schenk het in
de vormpjes en zet in de vriezer
n
De schil van de
limoenen met een zesteur in ragfijne reepjes snijden
n
De reepjes met
water in een pannetje doen; aan de kook brengen, ± 5 minuten zachtjes laten
koken
n
In een zeef
laten uitlekken en onder de koude kraan afspoelen
n
De schilletjes
met 2 eetlepels suiker en 4 ą 5 eetlepels water in een sauspannetje doen
n
Op een klein
vuur aan de kook brengen en roeren totdat het water geheel is verdampt
n
De schilletjes
bezitten nu een glanzend groene kleur, van het vuur afhalen, op bakpapier
schudden en bewaren
n
Schil de papayas, snij ze doormidden en verwijder het zaad
n
Schil de ananas
en snij ze in stukjes
n
Snij het
vruchtvlees in plakjes, voeg het limoensap toe en laat ± 30 minuten intrekken
n
Stort de
parfait op de bordjes en garneer met de plakjes papaja en limoenschilletjes