Gebakken ananas met faro-sorbet |
Ingrediënten (4 pers) n 25 cl
Timmermans Tradition Faro n 1 citroen
(alleen het sap) n 1 eiwit n 200 gr
suiker Ingrediënten voor
de ananascoulis n 1 ananas n sap van ½ citroen n 4 takjes
citroenmelisse n 150 gr
suiker (+ 1 eetlepel) n 1
vanillestokje n 1 kaneelstokje |
|
Bereiding
n
Schil de ananas en snij in 5 gelijke schijven van 1½ cm
dik
n
Verwijder de harde
kern middenin
n
Snij 1 ananasschijf
in kleine stukken
n
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er
de pitjes uit
n
Sorbet
n
Breng 2 dl water samen met 200 g suiker aan de kook in
een kookpot
n
Zet het vuur lager en laat 2 minuten verder koken
n
Laat volledig afkoelen
n
Doe het bier, het eiwit en het sap van 1 citroen bij
de afgekoelde suikersiroop
n
Klop 3 minuten
met de mixer
n
Giet de mengeling in een plastic doos en zet 1 uur in
de diepvries
n
Haal de sorbet uit de diepvries
n
Schep de diepgevroren rand naar het midden en klop
opnieuw met de mixer
n
Zet terug 1 uur in de diepvries
n
Herhaal dit nog 2 keer en zet de sorbet telkens 1 uur
in de diepvries
n
Bewaar de sorbet in de diepvries tot gebruik
n
Ananascoulis
n
Breng ½ dl water en 1 eetlepel. suiker aan de kook in
een kookpot
n
Voeg de stukjes ananas toe, dek af en laat 10 minuten
sudderen op een zacht vuur
n
Mix heel fijn en laat afkoelen
n
Meng met het sap van ½
citroen en enkele fijngesnipperde blaadjes citroenmelisse
n
Ananasschijven
n
Doe 150 g suiker in een brede pan, samen met het
kaneelstokje, de vanillepitjes en het vanillestokje
n
Laat de suiker lichtjes karamelliseren op een matig
vuur
n
Leg de ananasschijven naast elkaar in de pan en bak 3
minuten aan elke kant op een zacht vuur
n
Leg een schijf gebakken ananas op elk bord
n
Lepel er de ananascoulis en
een bolletje faro-sorbet naast
n
Garneer met een takje citroenmelisse