Sabayon met perzikenbier |
Ingrediënten
(4 pers)
n 4 vellen brickdeeg
n 10 gr geklaarde boter
n 4 perziken
n 5 eierdooiers
n 1½ dl perzikenbier
n 80 gr fijne suiker
Bereiding
n Verwarm de oven voor op 200°C
n Penseel het brickdeeg aan één kant
in met geklaarde boter
n Leg elk vel over een hoog vuurvast
vormpje (type ramequin) met de beboterde kant op het vormpje
n Bak 4 min in de voorverwarmde oven
n Laat afkoelen en haal de “bakjes”
voorzichtig van de vormpjes
n Pel de perziken en ontpit ze
n Snij 3 vruchten in stukjes, 1 in
fijne partjes (om te garneren)
n Klop in een vuurvaste kom de
eierdooiers los met het bier
n Zet de kom in een warmwaterbad tegen
de kook aan
n Strooi langzaam de suiker bij het bier-eierdooiermengsel
en blijf goed opkloppen tot de eieren lichtjes gestold zijn
n Klop krachtig zodat het mengsel dik
schuimig wordt
n Verdeel de stukjes perzik over de
bakjes van brickdeeg
n Schep er de sabayon op
n Werk af met perzikpartjes
n Serveer het dessert meteen
Varieertip
n Met de seizoenen mee of volgens uw
persoonlijke smaak vervangt u het perzikenbier - en natuurlijk ook de perziken
- door kriek (en kersen) of door frambozenbier (en frambozen)
n Ook lekker met perzikenbier witte of
blauwe druiven