Banaanmousse met ananas en
passievrucht |
Bereidingstijd : minder dan
30 minuten
Ingrediënten (6 pers) n 1 banaan n 6
passievruchten n 4
ananasschijven (blik) (+ 1/3 sap uit het blik) n 1 ˝ limoenen (alleen het sap) n 1 dl room n 100 gr
halfvolle verse kaas (plattekaas) n 70 gr
rietsuiker n 2 blaadjes
gelatine (1,6 g elk) n 2 eiwitten |
|
Bereiding
n
Laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op
n
Snij de ananas in stukjes
n
Meng 1/3 van het ananassap (de rest heeft u niet meer
nodig) met het sap van 1 limoen en 30 gr rietsuiker
n
Prak de banaan fijn en meng met het sap van ˝ limoen en de verse kaas
n
Halveer de passievruchten en druk het vruchtvlees door
een zeef
n
Wrijf er zoveel mogelijk sap door (de pitjes gooit u
weg) en meng met 40 gt rietsuiker
n
Knip de gelatineblaadjes middendoor en laat enkele minuten
weken in een grote kom koud water
n
Verwarm het ananas-limoensap zachtjes tot de suiker
volledig oplost en los er 3 goed uitgeknepen halve gelatineblaadjes in op
n
Laat het mengsel
lauw worden
n
Klop ondertussen de room en de eiwitten stijf (apart)
n
Meng de banaan met plattekaas met de ananasstukjes,
het lauw geworden ananas-limoenmengsel en spatel er voorzichtig eerst de
stijfgeklopte room en daarna de eiwitten door
n
Verdeel over dessertcoupes of -glaasjes en laat
gedurende minstens 1,5 u opstijven in de koelkast
n
Verwarm het passievruchtsap
zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er het resterende ˝ uitgeknepen gelatineblaadje in op
n
Laat het mengsel lauw worden
n
Verdeel in een dun laagje over de banaanmousses en
laat nog eens minstens 1,5 u opstijven in de koelkast
n
Serveer de mousses met een stukje rood fruit (bv.
aardbei) of een schijfje stervrucht
Tip
n
Rauwe ananas bevat een bepaald enzym (bromelaine) dat maakt dat gelatine niet opstijft. Voor
mousses, bavarois of pudding gebruikt u dus beter
ananas uit blik, of verse ananas die u eerst even kookt
Variant
n
Vervang de ananas door stukjes perzik of nectarine
n
U kan de passievruchtencoulis
vervangen door kiwicoulis. Druk daarvoor het
vruchtvlees van 6 (niet al te rijpe) kiwi’s door een zeef, voeg er het sap van
een ˝ citroen bij en meng met 4 eetlepels
suiker. Giet de coulis net voor het opdienen over de
banaanmousse.