Sinaasmousse met mandarijnlikeur |
Bereidingstijd
: minder
dan 30 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
2 eieren n
1 dl Mandarine Napoléon (of een andere mandarijnlikeur) n
sap van 2 grote sinaasappelen n
5 eetlepels suiker n
4 eetlepels bloemsuiker n
1 eetlepel maïszetmeel Afwerking n 2 kiwi's (of
seizoenfruit zoals aardbei, reepjes perzik, frambozen, enz.) |
|
Bereiding
n
Schil de kiwi's en snij ze in schijfjes
n
Scheid de eieren
n
Klop de eidooiers met 5 eetlepels suiker tot een licht
geheel (met de kloppers van de mixer) en klop er het maïszetmeel door
n
Verwarm het sinaasappelsap met de mandarijnlikeur en
giet beetje bij beetje en goed kloppend bij de eidooiers
n
Giet in een kookpot en breng aan de kook, terwijl u
voortdurend blijft roeren
n
Zet van het vuur en laat afkoelen
n
Roer af en toe om en dek af met vershoudfolie,
zodat er zich geen velletje vormt
n
Verdeel de bereiding over 4 diepe borden
n
Klop het eiwit met de bloemsuiker goed stijf
n
Verdeel over elk bord 1 à 2 eetlepels eiwit en laat
lichtjes kleuren onder de grill
n
Schik langs de rand van het bord enkele schijfjes kiwi
of seizoenfruit en dien onmiddellijk op
Tip
n
Deze mousse heeft een uitgesproken, lichtjes bittere
sinaasappelsmaak.
Wil u de smaak wat verzachten, roer er dan op het einde nog 2 eetlepels room
door
n
U kan de mousse lauw of koud eten
Als u ze koud serveert, kan u ze gerust enkele uren vooraf bereiden
Wijntip
n
Clairette de Die A.C.Tradition
Clairette de Die is een klein herkomstgebied in een zijdal
van de Rhône-vallei (Zuid-Frankrijk). Van muscat à petits grains-druiven wordt er
een goudgele schuimwijn gemaakt met een verrukkelijk muskaat-aroma en een
fijne, zachtzoete smaak