Kaastaartjes met advocaat |
Ingrediënten (4 pers) n 150 gr Petit beurres (of andere droge koekjes) n 100 gr chocolade, pure n 30 gr boter n Koolzaadolie n 8 gr gelatine (blaadjes) n 400 gr mascarpone n 6 eetlepels advocaat n 50 gr suiker n 200 ml slagroom n dresseerring |
Bereiding
n Verkruimel de koekjes
n Smelt de boter
met 50 gr chocolade au bain-marie
n Meng met de koekkruimels
n Vet
de dresseerringen in met olie, zet ze op een schaal met bakpapier en verdeel
het koekmengsel over de ringen
n Duw
aan met een glas en laat opstijven in de koelkast
n Week
intussen de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water
n Klop
de mascarpone los met de advocaat en de suiker
n Klop de slagroom
stijf
n Haal
de gelatine uit het water en doe ’m, zonder uit te knijpen, in een kommetje
n Laat
in enkele seconden smelten in de magnetron, laat niet koken
n Roer
enkele lepels van het mascarponemengsel door de gelatine, en roer vervolgens
het gelatinemengsel door de rest van de mascarpone
n Spatel
de slagroom erdoor en verdeel het over de ringen
n Laat
minstens 3 uur opstijven in de koelkast
n Maak een spuitzakje van bakpapier
n Smelt
de rest van de chocolade au bain-marie
n Doe
’m in het spuitzakje en spuit sneeuwvlokken op een vel bakpapier, iets kleiner
dan de ringen
n Laat opstijven
n Ontvorm
de taartjes en werk ze af met een sneeuwvlok van chocolade