Krokante yoghurt-kaastaart met bessen |
Ingrediënten n
50 gr amandel (schilfers) n
250 gr mascarpone (light) n
1 limoen (zeste en sap) n
400 gr jeneverbessen n
4 eieren n
2 blaadjes gelatine n
1 theelepel bakpoeder n
150 gr bloem n
1 eetlepel citroensap n
100 gr bessenyoghurt n
4 eetlepels melk n
200 gr room n
125 gr zachte boter n
200 gr suiker n
1 zakje vanillesuiker n 200 gr
poedersuiker n springvorm 26 cm diameter |
|
Bereiding
n Verwarm
de over voor op 180°C
n Rasp
en pers de citroen voor zeste en sap
n Roer
de boter met de suiker en vanillesuiker tot een lichte crème
n Splits
de eieren en voeg de eierdooiers één voor één bij het deeg
n Hou de eiwitten
apart
n Zeef
de bloem en het bakpoeder en meng het met de melk door de crème
n Halveer
het deeg en leg de ene helft in een met bakpapier beklede springvorm
n Strijk
glad en bak 15 minuten voor
n Klop
de eiwitten stijf met het citroensap en de poedersuiker
n Lepel
de helft ervan over de taart en strooi er de helft van de amandelschilfers over
n Bak
nog 15 minuten (onderwarmte) en haal de taart met papier uit de vorm
n Herhaal
deze stappen voor de tweede helft (of bak de helften tegelijkertijd)
n Rist
de besjes van de steeltjes
n Vermeng mascarpone,
yoghurt, suiker, limoenzeste en sap
n Week
de gelatine in koud water
n Verwarm
3 eetlepels van de crème en los er de gelatine in op
n Vermeng
de 2 crèmes met de besjes
n Klop
de room lobbig en spatel door de afgekoelde mascarponecrème
n Leg
één taartbodem terug in de springvorm, lepel er de vulling in en dek af met de
tweede bodem
n Laat
1 à 2 uur in de koelkast koud worden
Tip
n Ook
lekker met diepvriesbessen, ananas of kiwi