Krokante
yoghurt-kaastaart met bessen |
Ingrediënten n
50 gr
amandel (schilfers) n
250
gr mascarpone (light) n
1
limoen (zeste en sap) n
400
gr rode bessen n
4
eieren n
2
blaadjes gelatine n
1 theelepel
bakpoeder n
150
gr bloem n
1 eetlepel
citroensap n
100
gr bessenyoghurt n
4 eetlepels
melk n
200
gr room n
125
gr zachte boter n
200
gr suiker n
1
zakje vanillesuiker n 200 gr poedersuiker n springvorm 26 cm diameter |
|
Bereiding
n Verwarm de over voor op 180°C
n Rasp en pers de citroen voor zeste
en sap
n Roer de boter met de suiker en
vanillesuiker tot een lichte crème
n Splits de eieren en voeg de eierdooiers
één voor één bij het deeg
n Hou de eiwitten apart
n Zeef de bloem en het bakpoeder en meng
het met de melk door de crème
n Halveer het deeg en leg de ene helft
in een met bakpapier beklede springvorm
n Strijk glad en bak 15 minuten voor
n Klop de eiwitten stijf met het
citroensap en de poedersuiker
n Lepel de helft ervan over de taart
en strooi er de helft van de amandelschilfers over
n Bak nog 15 minuten (onderwarmte) en haal
de taart met papier uit de vorm
n Herhaal deze stappen voor de tweede helft
(of bak de helften tegelijkertijd)
n Rist de besjes van de steeltjes
n Vermeng mascarpone, yoghurt,
suiker, limoenzeste en sap
n Week de gelatine in koud water
n Verwarm 3 eetlepels van de crème en
los er de gelatine in op
n Vermeng de 2 crèmes met de besjes
n Klop de room lobbig en spatel door
de afgekoelde mascarponecrème
n Leg één taartbodem terug in de
springvorm, lepel er de vulling in en dek af met de tweede bodem
n Laat 1 à 2 uur in de koelkast koud
worden
Tip
n Ook lekker met diepvriesbessen,
ananas of kiwi