Gepocheerde peertjes met pistache-ijs |
Ingrediënten
(4 pers)
n 4 Conférence of Packham peren
n 1 citroen en citroenschilletjes
n 150 gr suiker
n 1 dopje saffraan
n 1 kaneelstokje
n 350 gr gepelde pistachenootjes
n 4 bolletjes pistache-ijs
Bereiding
n Schil de peren, maar laat het
steeltje er aan
n Snij er een hoedje af en verwijder
het klokhuis met een meloen- of parisiennelepeltje
n Was de citroen, haal er een 15-tal
citroenschilletjes (zestes) af en pers hem
n Pocheer de peertjes en de hoedjes
samen 10 min in 2 dl water met het sap en de schilletjes van de citroen, de
suiker, de saffraan en de kaneel
n Keer de peertjes na 5 min om
n Hak de pistachenootjes in grove
stukjes
n Als de peertjes zacht zijn haalt u
ze uit de siroop en laat u ze uitlekken en afkoelen
n Laat de siroop 15 min op een zacht
vuurtje inkoken
n Zeef de siroop en lepel hem over de
peertjes
n Strooi er wat gehakte nootjes over
en vul de peertjes net voor het opdienen met een bolletje pistache-ijs
n Zet het hoedje er terug op
Wijntip
n Een wit dessertwijntje