Millefoglie ai
frutti di bosco (met bosvruchten) |
Ingrediėnten (4 pers) n 200
g bladerdeeg n 25
cl verse room n 300
gr bosvruchten n 2
eetlepels witte wijn n 60
gr bloem suiker |
|
Bereiding
n De
oven voorverwarmen op 200°C
n Het
bladerdeeg wat uitrollen in een vierkant
n Neem
een ovenplaat waarop je een vel bakpapier legt met daar bovenop de bladerdeeg
n Doorprikken
met een vork
n Het
bladerdeeg mag tijdens het bakken niet opblazen
n Leg
nog een vel bakpapier en nog een ovenplaat op zodat je genoeg tegengewicht
geeft
n Stop
dit geheel een 10-tal minuten in den oven
n De
bakpapier en bakplaat eraf halen
n Bestrooien
met 30 gr bloem suiker.
n Vervolgens
nog in de oven voor ± 5 minuten altijd op 200°C tot de suiker karamelliseert
n Hierna
laten afkoelen op een rooster
n De
bosvruchten in de witte wijn leggen
n Uithalen,
laten uitlekken op keukenrol
n De
slagroom stijf opkloppen
n Bladerdeeg
in ongelijke stukken breken
n Neem
de dessertbordjes, leg daarop een koekje, de opgeklopte room, wat bosvruchten,
een tweede koekje, een laag room, de bosvruchten
n Afwerken
met een koekje erboven op en bepoeder met bloem suiker