Paastaart |
Ingrediënten (12 porties) n
5
eieren n
140
gr bloem n
1
koffielepel bakpoeder n
3
eetlepels cacaopoeder n
60
gr suiker n
75
gr honing n
4
eetlepels koffie, sterke n 20 ml koffielikeur
(Baileys, Tia Maria ... ) n
250
gr mascarpone n
100
gr poedersuiker n
200
ml slagroom (35% V.G.) n
paaseitjes Extra n
springvorm
24 cm diameter |
|
Bereiding
n Verwarm
de oven voor op 180°C
n Beboter
de springvorm en bestuif 'm met bloem
n Splits de eieren
n Klop
de eiwitten stijf en klop er dan lepel per lepel de suiker door, tot het eiwit
mooi glanst
n Klop
de eidooiers samen met de honing, de helft van de koffie en de likeur tot een
dikke, witte massa
n Zeef
de bloem met het bakpoeder, het cacaopoeder en een snufje zout
n Schep ze door de eiermassa
n Spatel
er door slot ook het stijfgeklopte eiwit door
n Schep
het beslag in de vorm en zet 35 minuten in de oven
n Controleer
met een prikker of de taart binnenin droog is
n Haal
uit de oven en laat afkoelen op een rooster
n Ontvorm
n Klop de slagroom
stijf
n Roer
de mascarpone los met de rest van de koffie en de suiker
n Meng met de slagroom
n Snij de taart horizontaal doormidden
n Bestrijk
de onderste helft met de koffiecrème
n Zet
er de bovenste helft weer op
n Bestuif
net voor het serveren met poedersuiker
n Werk
af met eitjes en een lint