Aardbeientiramisu voor
twee |
Ingrediėnten (2 pers) n
1 bakje verse aardbeien n
8 eetlepels poedersuiker n
225 gr mascarpone n
8 eetlepels (slag)room (vetgehalte 40%) n
2 eetlepels likeur met koffiesmaak n
18 lange vingers n
5 eetelepels koude espresso n ½
theelepel cacaopoeder |
|
Bereiding
n Verwijder
de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakjes
n Bewaar
twee aardbeien voor de garnering en snij 100 gr aardbeien in plakjes (die heb je
nodig voor het laagje aardbeien in de Tiramisu)
n Stop de
rest van de aardbeien en 2 eetlepels poedersuiker in een blender/keukenmachine,
pureer dit en zet het daarna weg
n Doe de
mascarpone, 4 eetlepels room, 4 eetelepels poedersuiker en de likeur in een middelgrote
kom
n Meng
alles door elkaar met een elektrische mixer (ongeveer 1 ą 2 minuten op
middelmatig tot vol vermogen, totdat het mengsel dik geworden is)
n Leg 6
lange vingers in een diepe serveerschaal en smeer ze in met ongeveer 1 theelepel
koude espresso
n Smeer
hierover vervolgens de helft van het kaasmengsel uit en dek af met een laagje
aardbeien
n Leg de
volgende 6 lange vingers hierboven op
n Herhaal
dezelfde stappen zoals hiervoor beschreven (espresso, kaasmengsel en aardbeien)
n Dek
tenslotte af met de laatste 6 lange vingers
n Doe de overgebleven
4 eetlepels room en 2 eetlepels poedersuiker in een kommetje
n Mmeng
alles door elkaar met een elektrische mixer (± 1 minuut op middelmatig tot vol
vermogen, totdat het mengsel stijf geworden is)
n Smeer dit
over de bovenste laag van de lange vingers
n Bestuif
met cacaopoeder en garneer met de 2 hele aardbeien
n Giet wat
aardbeienpuree op twee bordjes
n Snij de
tiramisu door de helft en plaats beide stukjes ieder op een apart bordje,
bovenop de puree