Appeltaart |
Ingrediënten (2 pers) n 3 pink
lady appels n 4 eetlepels
bruine suiker n ¼ blad bladerdeeg n klontje
boter n rasp van 1 sinaasappel n 2
bolletjes vanille-ijs n sap van
½ citroen |
|
Bereiding
n Schil de
appels
n Snij er 2
van in stukken
n Stoof die aan
met een klontje boter en vervolgens 2 eetlepels suiker
n Laat dit geheel
zachtjes verder compoteren
n Voeg een
klein beetje water toe om te vermijden dat het geheel aanbrandt
n Voeg op
het laatste een beetje citroensap toe en mix
n De
overige appels in 4 snijden en dan in dunne plakjes snijden
n Snij het
bladerdeeg in mooie rechthoekjes snijden van 2 op 8cm
n Openleggen,
eventjes prikken met een vork en wat inboteren
n Vervolgens
een lepeltje compote openstrijken
n Hierop
vervolgens de appelschijfjes “en cheval” plaatsen
n Vervolgens
een klein beetje boter smelten en hierbij de geraspte schil doen van de
sinaasappel
n De
taartjes hiermee instrijken d.m.v. een kwast
n Het geheel
nog een klein beetje bestrooien met bruine suiker en afbakken op 180°C tot ze
goudbruin zijn
n Wanneer
de taartjes klaar zijn, versier ze met een quenelle ijs in het midden
n Het
geheel kan rond geserveerd worden of rechthoekig