Gekonfijt appeltje uit de oven gevuld met diverse soorten citrusfruit |
Ingrediënten (12 pers) n 12 stuks kleine appels, bv. Pink Lady, 1 per
persoon n 240 gr lichte basterd suiker n 200 gr gesmolten boter n 1½ kg
sinaasappels of mineola’s n 700 gr limoenen n 2 grape fruits n ½ eetlepel kaneelpoeder n 30 gr gekonfijte gember n ½ dl Calvados n 6 dl water n 300 gr kristalsuiker n diverse citrus fruit - partjes van de sinaasappels,
de limoenen, 2 grape fruits Ingrediënten garnering n 1 reep witte chocolade n 1 reep pure chocolade Extra n rasp of dunschiller n zesteur n appelboor n ovenschaal |
|
Bereiding
n De appels schillen en het klokhuis verwijderen
n Snij de appels horizontaal in plakjes en plaats ze
weer op elkaar
n Eventueel tegen verkleuren besprenkelen met
citroensap
n Snij van 4 sinaasappels of mineola’s en van 4
limoenen zestes met een zesteur
n De limoen- en sinaaszestes, de gekonfijte gember,
kaneelpoeder, boter en lichtbruine suiker bij de appels in een ovenslee
plaatsen en afgedekt met aluminiumfolie een uur op 100̊ C in de oven
plaatsen
n Snij de alle sinaasappels, limoenen en grape fruits
in partjes
n Maak van de suiker en het water een karamel en blus
af met de Calvados
n Marineer hier het uitgesneden citrusfruit mee
n Rasp de chocolade in krullen
n Zet appel in midden van bord en geef de
citrusvruchten eromheen
n Garneer met chocolade krullen