Bavarois in 2 kleuren met advocaatsaus |
Ingrediënten Bavarois(12 pers) n
5 dl melk n
50 gr suiker n
1 vanillestokje,
opengesneden n
6 eidooiers n
7 blaadjes gelatine,
geweekt in koud water - ± 5 à 10 minuten n
5 dl slagroom n
70 gr suiker n
1 à 2 borrels Benedictine
= likeur n
70 gr chocolade, puur Ingrediënten Saus n 1 dl slagroom n 2 dl advocaat n 1 zakje vanillesuiker Ingrediënten Vanilleroomijs n 5 dl volle melk n 5 dl slagroom n 6 eidooiers n 220 gr suiker n 1 vanillestokje Ingrediënten Garnering n
30 gr chocolade, geraspt Extra n
timbaaltjes |
|
Bereiding
n Bavarois
n Kook melk, vanillestokje en suiker en de
inhoud van het opengesneden vanillestokje
n Laat even trekken, verwijder vanillestokje
n Voeg de massa al roerende onder de
losgeklopte eidooiers
n Klop nu au-bain-marie tot de massa gaat
binden
n Los, van het vuur af de geweekte en goed
uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat de massa afkoelen
n Als de massa gaat hangen de, met 70 gram
suiker, opgeklopte slagroom er voorzichtig onder mengen
n Schep nu 1/3 in de ingevette vormpjes
n Meng de rest van de massa met de Benedictine-likeur, waarin op klein vuur de chocolade is opgelost
n Vul de vormpjes verder op en laat opstijven
in koeling
n Saus
n Sla de room lobbig en vermeng met de advocaat
en vanillesuiker
n Vanille-roomijs
n
Doe de
eidooiers en de suiker in een kom en klop het geheel met de mixer tot de
eidooiers bijna wit zijn
n
Breng de melk
en de room met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat even trekken
n
Schenk wat van
het roommengsel al kloppende bij de eiermassa
n
Schenk terug
bij de rest van het roommengsel en klop alles au bain marie tot het begint te
binden
n
Laat afkoelen
en draai er in de sorbetière ijs van
n Afwerking
n Los de vormpjes in midden van een bord
n Schep er de advocaatsaus bij en garneer met
geraspte chocolade
n Geef er een quenelle vanille-ijs bij