Mousse al croccante di pistacchi |
Ingrediënten (4 personen) n
300 gr ricotta n
80 gr pistachenoten ongezouten n
Schil van een halve sinaasappel n
Kaneel n
100 gr suiker n
50 gr bloemsuiker n
50 gr slagroom n
gekonfijte sinaasappelrepels (delhaize ) |
|
Bereiding
n
Eerst de pistachenoten afkoken enkele minuten in kokend
water
n
Water afgieten, de noten afdrogen
n
De ricotta met de bloemsuiker, de geraspte
sinaasappelschil en een mespunt kaneel mengen tot een romige crème
n
Daarna 50 gr opgeklopte slagroom toevoegen
n
De suiker karamelliseren in een anti kleef pan samen met
de pistachenoten
n
Bedek de werkplaat met bakpapier, giet de karamel hier op
en maak plat met een spatel
n
Laten afkoelen, de croccante is klaar, nu alles goed
malen en daarna toevoegen aan de ricotta mousse.
n
Het geheel verdelen in kommetjes, goed koel serveren met
de gekonfijte sinaasappelrepels (delhaize )