Flensjes
met notencrème en sinaasappelsaus |
Ingrediënten
flensjesbeslag (4 pers)
n 100 gr zelfrijzende bloem
n ½ l melk
n 3 eieren
n ½ eetlepel olie
n snuifje zout
Ingrediënten
notencrème
n ¼ l melk
n ½ vanillestokje
n 2 eierdooiers
n 40 gr fijnesuiker
n 20 gr maïszetmeel
n 50 gr kastanjes
n 50 gr walnoten
n 1 eetlepel boter
n boter of olie om te bakken
Ingrediënten
sinaasappelsaus
n 2 onbehandelde sinaasappelen
n 50 gr fijne suiker
n 1 dl water
Bereiding
n Zeef de bloem met het zout in een
kom
n Klop de eieren los met de melk
n Voeg al roerende bij de bloem en
blijf roeren tot het beslag glad en homogeen wordt
n Roer de olie onder het beslag en zet
het een kwartiertje apart op een koele plek
n Pel en hak de kastanjes en de
walnoten grof
n Roerbak alle noten gedurende 2
minuten in de hete boter
n Breng de melk aan de kook met het
gespleten vanillestokje
n Klop de eierdooiers los met de
suiker en het maïszetmeel
n Giet de kokendhete melk bij het
mengsel en roer voortdurend tegen het klonteren
n Zet op een zacht vuur tot de crème
begint in te dikken
n Blijf roeren en laat niet koken
n Giet de crème door een zeef in een
koude kom
n Blijf roeren tot de crème volledig
afgekoeld is
n Voeg de kastanjes en de noten bij en
meng voorzichtig
n Breng het water aan de kook met het
sinaasappelsap en de suiker
n Voeg de fijngesneden
sinaasappelschil bij en laat 3 min pocheren in de suikerstroop
n Bak in een pan in hete boter of olie
vrij grote, maar flinterdunne flensjes
n Vul ze met de koude notencrème en
overgiet ze met de warme sinaasappelsaus
n Serveer meteen