Crumble van appel, peer
en speculoos |
Ingrediënten (4 pers) n
2 stoofappels n
2 Doyennéperen n
4 speculoosjes (Bastogne) n
4 bolletjes vanilleroomijs n
2 eetlepels boter n
½ citroen Ingrediënten voor de crumble n 125
gr zelfrijzende bloem n 100
gr fijne korrelsuiker n 100
gr koude boter n flinke
snuif zout |
|
Bereiding
n Spoel
de appels en de peren en snij ze in 4
n Verwijder
het klokhuis en snij verder in blokjes
n Besprenkel
de blokjes appel en peer met citroensap en bak even op in een klontje boter
n Meng
de bloem met de suiker, de koude boter en het snuifje zout tot een kruimelig
deeg
n Verwarm
de oven voor op 190° C
n Beboter
een ovenschaal en schik de blokjes appel en peer op de bodem
n Kruimel
het deeg erover en bak mooi goudbruin gedurende 20 minuten
n Haal
de crumble uit de oven en serveer warm of lauw, heerlijk met een bolletje
vanilleroomijs erbij en wat speculoos erover gekruimeld